Knooppuntpaal

BioPanel bewegwijzering is circulair en 100% biobased

BioPanel bewegwijzeringsborden zijn ontwikkeld als milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor conventionele bewegwijzeringsborden van Aluminium en HPL. De bewegwijzeringsborden van BioPanel bestaan voor 100% uit biobased, fossielvrij plaatmateriaal met een zeer lage CO2 impact dat wordt voorzien van een PVC vrije folie die full color bedrukt kan worden. Aan het einde van de levensduur zijn BioPanel bewegwijzeringsborden recyclebaar of kan gekozen worden voor biodegradatie door industriële compostering. Gebruik van BioPanel heeft dus niet alleen een zeer lage CO2 impact, maar voorkomt ook restafval.     

BioPanel bewegwijzering is de duurzame keuze

Een keuze voor BioPanel bewegwijzeringsborden is een milieubewuste keuze. Voor de bewegwijzeringsborden wordt BioPanel plaatmateriaal gebruikt. Dit materiaal is oorspronkelijk ontwikkeld voor signing toepassingen, zoals bewegwijzering, routemarkeringen en informatiepanelen. BioPanel plaatmateriaal bestaat voor 100% uit biobased materialen die plantaardig, snel hernieuwbaar en lokaal beschikbaar zijn. De bestandsdelen zijn Hennep en PLA. BioPanel bevat bewust géén fossiele grondstoffen of samenstellingen daarvan, zoals minerale oliën en kalk. Daardoor heeft BioPanel  cradle-to-gate een CO2 uitstoot van minder dan 0,2 kg CO2 per kilogram materiaal. Bovendien is BioPanel plaatmateriaal aan het einde van de levensduur recyclebaar én kan er eveneens worden gekozen voor biodegradatie door industriële compostering. 

Te voorzien van PVC-vrije folie voor signing

Voor signingdoeleinden voorzien we BioPanel vanuit milieuoogpunt van een PVC vrije folie van 3M. Hierop kan een full colour print worden aangebracht waarna de print wordt voorzien van een PVC vrije beschermlaminaat. Uiteraard kunnen ook andere signfaces worden aangebracht op BioPanel plaatmateriaal. Op termijn willen we er graag naartoe dat BioPanel ook rechtstreeks bedrukt kan worden met biologisch afbreekbare verf of inkt, maar dat bevindt zich op dit moment nog in de onderzoeksfase. 

Voordelen BioPanel bewegwijzering

  • BioPanel bestaat volledig uit snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen. 
  • BioPanel wordt aan het einde van de levensduur verwerkt tot nieuwe BioPanel plaatmateriaal én is biodegradeerbaar. Zo is er geen restafval. 
  • BioPanel stoot tot 99% minder CO2 uit dan regulier gebruikte materialen. 
  • BioPanel heeft een duurzaamheid van tenminste 10 jaar. 
  • BioPanel is sterk, relatief licht en verliest geen eigenschappen bij buiten toepassingen. 

Gratis sample aanvragen