BioPanel sample

Circulair plaatmateriaal uit Hennep en PLA

BioPanel is een circulair plaatmateriaal. Het bestaat voor 100 % uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Dit zijn industriële hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). De productie van BioPanel heeft tot 99% minder CO2 uitstoot tot zijn gevolg in verhouding tot conventionele materialen.

Duurzaam alternatief voor aluminium en HPL

BioPanel is oorspronkelijk ontwikkeld als duurzaam alternatief voor signing toepassingen, zoals bewegwijzering, routemarkeringen en informatiepanelen. Hiervoor wordt op dit moment vaak nog gekozen voor Aluminium of HPL plaatmateriaal. De toepassingsmogelijkheden van BioPanel gaan echter verder dan signing. Denk bijvoorbeeld aan gebruik in de bouw of meubilair. 

Voordelen BioPanel

  • BioPanel bestaat volledig uit snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen. 
  • BioPanel wordt aan het einde van de levensduur verwerkt tot nieuwe BioPanel plaatmateriaal én is biodegradeerbaar. Zo is er geen restafval. 
  • BioPanel stoot tot 99% minder CO₂ uit dan regulier gebruikte materialen. 
  • BioPanel heeft een duurzaamheid van tenminste 10 jaar. 
  • BioPanel is sterk, relatief licht en verliest geen eigenschappen bij buiten toepassingen. 

Gratis sample aanvragen

Het verhaal achter BioPanel

Ondernemers Jeroen Drabbe en Fred van Schoonhoven zijn al ruim 15 jaar actief met het realiseren van duurzame routeconcepten. Bij gebrek aan een duurzaam alternatief voor bordjes van plastic of aluminium zijn ze drie jaar geleden op zoek gegaan naar een écht duurzame oplossing. Niet alleen circulair, maar ook CO2-neutraal, biodegradeerbaar en vrij van minerale grondstoffen, zoals bauxiet, aardolie en kalk. Dit was het vertrekpunt voor de ontwikkeling van BioPanel.