Fossielvrij en circulair plaatmateriaal uit Hennep en PLA

BioPanel is een fossielvrij, circulair en biodegradeerbaar kunststof plaatmateriaal dat geschikt is voor veel verschillende toepassingen. De bestandsdelen zijn industriële hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). Dit zijn snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen, die grotendeels lokaal geproduceerd kunnen worden en vrijwel CO2 neutraal geproduceerd kunnen worden. Bovendien voorkomt het gebruik van BioPanel restafval. 

BioPanel plaatmateriaal is geschikt voor uiteenlopende toepassingen

Als milieuvriendelijk en circulair kunststof plaatmateriaal is BioPanel geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Het plaatmateriaal is oorspronkelijk ontwikkeld als duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor Aluminium en HPL plaatmateriaal voor bewegwijzering, routemarkeringen, informatiepanelen en bebording. BioPanel is daarbij zowel geschikt voor outdoor als indoor gebruik. De toepassingsmogelijkheden van BioPanel gaan echter veel verder dan signing. Denk bijvoorbeeld aan toepassing in de bouw en in meubilair. Bovendien is het granulaat dat wordt gebruikt voor BioPanel plaatmateriaal geschikt om mee te spuitgieten. Lees meer over toepassingen van BioPanel.

BioPanel plaatmateriaal is lichtgewicht, sterk en duurzaam

BioPanel is bruin van kleur en ontleend die natuurlijke kleur aan de gebruikte bestandsdelen Hennep en PLA. Het fossielvrije plaatmateriaal is verkrijgbaar in verschillende diktes en standaardformaten en is tevens op maat leverbaar. BioPanel plaatmateriaal is lichtgewicht en qua sterkte vergelijkbaar met gebruikelijke HPL panelen. Voor signing doeleinden kan BioPanel plaatmateriaal worden voorzien van een milieubewuste PVC-vrije folie. De duurzaamheid van BioPanel hangt af van de specifieke toepassing, waarbij wij voor signing doeleinden een duurzaamheid van minimaal 10 jaar voor outdoor toepassingen garanderen. Lees meer over de materiaaleigenschappen van BioPanel.

BioPanel is een milieubewust alternatief voor Aluminium en HPL

Voor bewegwijzering, borden en informatiepanelen wordt nu vaak nog gekozen voor Aluminium of HPL. Bij de productie van BioPanel worden echter geen fossiele grondstoffen gebruikt, maar uitsluitend snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Bovendien vindt productie plaats op lagere temperatuur waardoor er minder energie voor nodig is. Last but not least is BioPanel niet alleen recyclebaar, maar ook industrieel composteerbaar. Gebruik van BioPanel voorkomt dus restafval. Lees meer over BioPanel als milieubewuste keuze.

De voordelen van BioPanel

  • BioPanel plaatmateriaal bestaat volledig uit snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen. 
  • BioPanel stoot tot 99% minder CO2 uit dan z’n alternatieven. 
  • BioPanel is sterk, relatief licht en verliest geen eigenschappen bij buiten toepassingen.
  • BioPanel heeft een duurzaamheid van tenminste 10 jaar.
  • BioPanel is recyclebaar én biodegradeerbaar. Dit voorkomt restafval.

Gratis BioPanel sample ontvangen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u BioPanel graag in handen heeft om te bepalen of het materiaal iets voor u kan betekenen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend een BioPanel sample aan!