BioPanel is een milieubewust alternatief voor Aluminium en HPL

Een keuze voor BioPanel plaatmateriaal is een milieubewuste keuze. BioPanel plaatmateriaal bestaat voor 100% biobased materialen die plantaardig, snel hernieuwbaar en lokaal beschikbaar zijn. Deze bestandsdelen zijn Hennep en PLA. BioPanel bevat geen fossiele grondstoffen of samenstellingen daarvan, zoals minerale oliën en kalk. BioPanel heeft cradle to gate een CO2 uitstoot van minder dan 0,2 kg CO2 per kilogram materiaal. Bovendien is BioPanel plaatmateriaal aan het einde van de levensduur recyclebaar én is BioPanel bovendien biodegradeerbaar door industriële compostering. Gebruik van BioPanel heeft dus niet alleen een zeer lage CO2 impact, maar voorkomt ook restafval. 

BioPanel is een milieuvriendelijk plaatmateriaal voor signing 

BioPanel plaatmateriaal is oorspronkelijk ontwikkeld als een duurzaam en milieubewust alternatief plaatmateriaal voor signing toepassingen. Voor bewegwijzering, borden en informatiepanelen wordt nu vaak nog gekozen voor Aluminium of HPL. In tegenstelling tot Aluminium en HPL worden bij de productie van BioPanel worden echter geen fossiele grondstoffen gebruikt, maar uitsluitend snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen die van zichzelf tijdens de groei grote hoeveelheden broeikasgassen uit de lucht opnemen. Tijdens de productie wordt nagenoeg de gehele hennep plant gebruikt en bovendien vindt de productie van BioPanel plaats op lagere temperatuur waardoor er minder energie voor nodig is. Al met al zorgt dit ervoor dat de C02 impact van BioPanel plaatmateriaal minimaal is en aanzienlijk lager dan het geval is bij Aluminium en HPL. 

BioPanel is bij einde levensduur recyclebaar én biodegradeerbaar

Aan het einde van de levensduur worden BioPanel plaatmateriaal en de producten uit BioPanel plaatmateriaal gratis ingenomen om te recyclen naar nieuw BioPanel plaatmateriaal of productvarianten. Bovendien is BioPanel biodegradeerbaar door het industrieel te composteren. Een keuze voor BioPanel is dus een duurzame keuze die bijdraagt aan minder CO2 uitstoot en minder afval!

De voordelen van BioPanel plaatmateriaal op een rij

  • BioPanel plaatmateriaal bestaat volledig uit snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen. 
  • BioPanel stoot tot 99% minder CO2 uit dan z’n alternatieven. 
  • BioPanel is sterk, relatief licht en verliest geen eigenschappen bij buiten toepassingen.
  • BioPanel heeft een duurzaamheid van tenminste 10 jaar.
  • BioPanel is recyclebaar én biodegradeerbaar. Dit voorkomt restafval.