Het verhaal achter BioPanel

Ondernemers Jeroen Drabbe en Fred van Schoonhoven zijn al ruim 15 jaar actief met het realiseren van duurzame routeconcepten. Bij gebrek aan een duurzaam alternatief voor bordjes van plastic of aluminium startten ze drie jaar geleden samen met Wageningen University & Research de zoektocht naar een écht duurzame oplossing. Niet alleen circulair, maar ook CO2-neutraal, biodegradeerbaar en vrij van fossiele grondstoffen, zoals bauxiet, aardolie en kalk. Dit was de eerste stap in de richting van de ontwikkeling van BioPanel. 

Oer-Hollands hennep

Uiteindelijk kwam de zoektocht uit bij hennep. Niet de variant van waar je joints van rolt, maar een industriële variant die ook in de landbouw wordt gebruikt als bodemverbeteraar én lokaal goed verkrijgbaar is. De hennep wordt vermengd met PLA, een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur. Net als hennep is PLA een bewuste keuze, omdat het materiaal biobased én biodegradeerbaar is.

Duurzame ambities

Inmiddels zijn er verspreid over Nederland al zo’n 12.000 fietswegwijzers, routemarkeringen en informatiepanelen van BioPanel geplaats. En daar houden de ambities zeker niet op. Het winnen van de juryprijs van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 begin 2021 is een mooie aanmoediging.  

BioPanel Fred van Schoonhoven ontvangt juryprijs Gelderse Circulaire Innovatie Top20

Fred van Schoonhoven (rechts) neemt de juryprijs in ontvangst bij de uitreiking van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. Lees meer

BioPanel Jeroen Drabbe in de Stentor

Jeroen Drabbe op een foto in een recent artikel in De Stentor over BioPanel. Bekijk het artikel. 

Goed idee, samenwerken of interesse om BioPanel reseller te worden?

Heeft u een goed idee voor een toepassing van BioPanel? Bent u actief in de (visuele) communicatie, signing of bebording? Of bent u leverancier van plaatmaterialen. Dan komen we graag met u in contact. BioPanel plaatmateriaal is ontwikkeld om bij te dragen aan het verminderen van CO2 impact én restafval. En daarbij werken we graag met partners die samen met ons de wereld een stukje duurzamer willen maken. 

Vrijblijvend kennis maken?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een nadere kennismaking. Uiteraard kunt u ook zelf contact met ons opnemen. Meer informatie vind u op onze contactpagina.

Gratis BioPanel sample ontvangen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u BioPanel graag in handen heeft om te bepalen of het materiaal iets voor u kan betekenen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend een BioPanel sample aan!