Voor dit project zijn er 11 BioPanel informatiepanelen geplaatst.

Daarmee heeft de provincie Groningen 43 kg CO2 gereduceerd ten opzichte van HPL/Trespa panelen.

Dit staat gelijk aan 260 km autorijden met een gemiddelde dieselauto!

Gemaakt

Vaarboek & digitale routes
AbelLeisure heeft acht meerdaagse vaarroutes ontwikkeld, die sfeervol worden weergegeven in een fotorijk boek. Hierin vind je per route ook een aantal tips om Groningen te voet of per fiets verder te ontdekken. Zo wordt je verblijf in Groningen nóg leuker! De routes zijn verbonden aan de unieke thema’s van Marketing Groningen die je elk een eigen verhaal vertellen over de bijzondere natuur, cultuur en historie.

      

Alle acht vaarroutes zijn verkrijgbaar in de RoutAbel app, die je navigeert en je onderweg bijzondere verhalen vertelt. Verhalen over eeuwenoude vestingsteden, de veenkoloniën of de strijd tegen het water.

Informatiepanelen
Daarnaast zijn er elf informatiepanelen ontwikkeld van BioPanel, een biobased kunststof dat bestaat uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. Deze borden zijn volledig recyclebaar en hebben een extreem lage CO2 uitstoot! Op deze panelen staat een vaarroute vermeld die vanuit de betreffende jachthaven te starten is. Ze zijn geplaatst bij de deelnemende jachthavens.

Opdrachtgever
Varen door Groningen is een samenwerking van HISWA Vereniging, Marketing Groningen, Routebureau Groningen, AbelLeisure en elf jachthavens. Mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van Provincie Groningen.

 

Bent u benieuwd naar wat BioPanel voor u zou kunnen betekenen? Aarzel dan niet!